tekeninge

Eat Grow Share


Ik heb een jaar gewerkt bij Avalon.
Avalon was niet zomaar een vegetarisch restaurant:
een warme plek die ademruimte creëerde en
waar je je volwaardig kon voeden met een gezond
lekker bord vol lokale groenten.

Avalon bracht mij terug in contact met de bron.
Wat is dat 'gezond leven'?
Ik leerde er zien hoe alles met elkaar verbonden is;
het belang van community en echte zorg (voor uzelf en andere),
leven op het ritme van de seizoenen en binnen de grenzen
van de planeet. Dat alles wat waardevol is tijd vraagt.
Dat 'korte termijn denken' tijd misbruikt.
Druk, druk, druk, en geen tijd hebben.
In onze Neoliberale samenleving zijn veel mensen 'tijdloos' 
in de zin dat ze hun eigen tijd niet meer kunnen bewonen.
Allemaal samen 'haveloos'.
Tijd terug in eigen handen nemen,
een levensnoodzakelijke levensles.
Dit inzicht heeft me zoveel meer gebracht dan wat serveuse skills.
(Nu weet ik dus waarom ik daar maar bleef aankloppen
en er per se wou werken.)


Ik maakte illustraties voor Eat Grow Share, het 2de kookboek
van restaurant Avalon (2014). Ondertussen is Avalon in Gent
verleden tijd en uitgegroeid tot de Avalonhoeve in Scheldewindeke.

Het kookboek is te vinden in de betere boekhandel, bij De Avalonhoeve of online.
Graag een shirt/hoodie met LEF? (Lokaal - Ecologisch - Fairtrade)
Info en bestellen bij De Avalonhoeve: tine@deavalonhoeve.be

Vormgeving:
Gunther Fobe

Fotografie:
Jules August


Kookboek Avalon 2014